Uppdaterad 2018-05-24

Axians policy för hantering av  cookies

smartconference.se är en site för marknadsinformation gällande Axians AB:s årliga konferens SMART Conference. Webbplatsen smartconference innefattas av Axians AB:s cookie-policy.

Vi tycker att det är viktigt att du som besökare av vår webbplats smartconference.se kan vara säker på att vi behandlar den information som du ger oss på ett säkert sätt. Vår målsättning är att vara transparenta i hur vi samlar in och behandlar information på vår webbsida. Men även hur du begär att vi tar bort eventuell data om dig om så önskas. Vi ber dig att läsa igenom vår policy noggrant. Genom att fortsätta att ta del av samt integrera med innehållet på axians.se bekräftar du att du har tagit del av informationen, förstått och godkänt vår behandling data från dig enligt denna policy.

 

Insamling av data

Typen av information vi samlar in beror på de funktioner du använder på axians.se. Ett exempel på data är de som du själv lämnar är när du använder ett kontaktformulär på vår webbsida för att skapa kontakt för att ställa en fråga eller anmälan till ett event som Axians arrangerar. Axians kommer att ta hand om och behandla denna data (som direkt eller indirekt kan härleda till dig person) enligt gällande personuppgiftslagar. Om du delar personuppgifter till oss om någon annan än dig själv, måste du (i) ha deras tillåtelse att lämna denna information till oss och (ii) gett dem information om denna policy.

Exempel insamlad data:

  • Vid registring genom att till exempel fylla i ett av våra formulär på vår webbplats, t.ex: anmälan av prenumeration till något av våra nyhetsbrev, anmälan till event och/eller ett kontaktformulär
  • Besök och navigering på webbsidan
  • När du tar del och anmäler dig till kampanjer eller tävlingar
  • När du genomför undersökningar
  • När du spontanansöker ett nytt jobb

Vi kan komma dela dina uppgifter inom Axians så att vi kan tillhandahålla relevant information till dig om våra produkter och tjänster. Dina personuppgifter är trygga hos oss och vi kommer inte att ge informationen utanför Axians för tredje parters marknadsföring utan din tillåtelse.

Information om Cookies

Cookies kan liknas vid små avtryck. En speciell fil, en så kallad cookie-fil sparas ner på din dator när du går in på en viss webbplats. Cookie-filen består av en liten datamängd med information om vad du gör när du besöker sidan. Informationen om vad du gjorde vid tidigare besök skickas av webbservern till din webbläsare och kan sedan hämtas därifrån.

Cookies är inte farliga. Cookie-filerna är vanliga textfiler och kan inte innehålla virus. Filerna är små och t.ex. Chrome och Explorer tillåter bara att en viss mängd cookies sparas i minnet. Det är alltså ingen risk att minnet blir fullt bara för att du tillåter cookies.

Du kan när som helst stänga av användandet av cookies i din webbläsares inställningar.

Hur Axians använder cookies

På smartconference.se använder vi cookies för att se hur våra kunder besöker och använder våra webbsidor så att vi kan optimera användarupplevelsen och göra vår kommunikation bättre och mer relevant. Det hjälper oss att analysera antalet besökare samt ger oss en bild av hur besökare använder webbplatsen i syftet att kunna förbättra innehåll, navigation, struktur och analysera våra tjänsters prestanda. I vissa fall använder vi cookies även för att komma ihåg inställningar som användaren gör, göra det möjligt att logga in och att tillhandahålla intressebaserade marknadsföringsbudskap via t.ex banners (läs mer om detta under avsnittet ”Cookies från tredje part”).

 

Cookies från tredje part

Vi använder cookies som utfärdat av tredje part för att samla statistik om hur våra sidor används för att förbättra användarupplevelsen, och därmed använder cookies för att se hur användarna navigerar till och på webbplatsen. Det är också för att kunna ge våra besökare mer relevanta annonser och erbjudanden samt för att marknadsföra oss i andra kanaler än på axians.se. Detta baserat på innehåll och sidor som du har besökt hos oss. Tredjepartsaktörer som vi använder är Google, Upsales (som i sin tur använder Leadenhancer och Bidtheater), Facebook, LinkedIn och Instagram.

Om du inte vill att cookies ska sparas eller att information ska registreras när du besöker axians.se kan du välja bort det under “Internet-alternativ” och “Säkerhet och sekretess” i din webbläsare.

 

Annonshantering

Vi använder verktyg för annonshantering och för att få en översikt av trafiken från betalda kanaler. De verktyg vi använder för detta är Upsales, Facebook Business Manager, LinkedIn Ad Composer och Google AdWords. Upsales och Google AdWords används för att visa våra annonser på externa webbplatser (till exempel på dagstidningars- eller branschmedialawebbplatser). Vi använder cookies för att hålla reda på vilka annonser som visas, räkna antalet visningar, klick osv. Detta görs anonymt och detta kan inte spåras tillbaka till individer.

Om du vill att vi inte ska fånga upp uppgifter ifrån dig, kan du avregistrera dig här:

Avregistrering cookies: Om du vill radera cookies eller om du inte vill att cookies ska sparas eller att information ska registreras när du besöker axians.se kan du välja bort det under “Internet-alternativ” och ”Säkerhet och sekretess” i din webbläsare.

Redigering av annonsinställningar på Facebook: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Redigering av annonsinställningar på Google: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Redigering av annonsinställningar på LinkedIn: https://www.linkedin.com/psettings/advertising

 

Dina rättigheter

Tillgång till insamlade personuppgifter: Du har rätt att få insyn i vilka personuppgifter vi har registrerat för dig, och du kan när som helst kontakta oss för att få en sådan översikt. Det är gratis och vi svarar dig så snart vi kan inom en rimlig tid. Kontakta oss via ett mail till dpo.axiansse@axians.com

Avregistrering från marknadskommunikation till din mail: Om du vill sluta ta emot marknadsföringskommunikation från oss, vänligen klicka på länken “avregistrera” eller ”unsubscribe” längst ner i det aktuella mailutskicket.

Avregistrering gällande cookies: Om du vill radera cookies eller om du inte vill att cookies ska sparas eller att information ska registreras när du besöker axians.se kan du välja bort det under “Internet-alternativ” och ”Säkerhet och sekretess” i din webbläsare.

 

Kontaktuppgifter

Har du frågor är du mycket välkommen att kontakta:  dpo.axiansse@axians.com